(27-01-2014) Προς: Ομοσπονδίες Αυστραλίας και Ανατολικών χωρών


Θεσσαλονίκη, 27-1-2014
Αρ.Πρ.:16


Συμπατριώτες – συμπατριώτισσες
Το νέο Δ.Σ της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών που αναλαμβάνει αλλά και του όγκου των προβλημάτων που απασχολούν τον Ποντιακό Ελληνισμό, ανέλαβε μια σειρά από πρωτοβουλίες, γνωρίζοντας ότι χρειάζεται πολύς χρόνος και κόπος για να δοθούν λύσεις. Με μέριμνα της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε έγινε απευθείας αναμετάδοση της Θείας λειτουργίας από την Ιερά Μονή της Παναγία Σουμελά στον ιστορικό Πόντο.
Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό στις 2 Σεπτεμβρίου 2013 στο πρωθυπουργικό μέγαρο όπου τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1) Διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
2) Επαναχορήγηση των συντάξεων των νεοπροσφύγων.
3) Θέματα αποδήμων.
4) Το θέμα της Παναγία Σουμελά.

Έγιναν παρεμβάσεις στην κυβέρνηση, για ένταξη στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής γενικότερα, καθώς επίσης και επιστολές διαμαρτυρίας στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών με αφορμή την επίσκεψη του στην Ελλάδα για το θέμα της Γενοκτονίας, των μνημείων, των εκκλησιών κ.α.

Συμπατριώτες – συμπατριώτισσες
Η Ελλάδα και Ποντιακός Ελληνισμός βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή. Σίγουρα σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς. Λάθη και παραλείψεις, ενδεχομένως και κακοί χειρισμοί έγιναν στον παρελθόν απ’ όλες τις πλευρές. Ο Ποντιακός Ελληνισμός απαιτεί από τους εκπροσώπους του ενωμένοι να δώσουν τη μάχη. Βέβαια όλοι κρινόμαστε όχι μόνο από τις προθέσεις αλλά και από τις πράξεις μας. Γι’ αυτό και ένα από τα πρώτα θέματα που συζητηθήκαν στην πρώτη συνεδρίαση της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε ήταν η ένωση όλων των Ομοσπονδιών στον κοινό αγώνα.
Σας καλούμε σ’ έναν ειλικρινή διάλογο για εξεύρεση προγραμματικής συμφωνίας για αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν τον Ποντιακό Ελληνισμό. Δεν ξεχνούμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Μακριά από προσωπικές διαφορές και εγωισμούς που διαχρονικά μας χαρακτηρίζουν ως Ελληνικό Έθνος, ας ενώσουμε τα χέρια χάριν της ιστορίας αλλά και της προοπτικής που πρέπει να δώσουμε στις επόμενες γενιές .

Περιμένοντας νέα σας

Με ειλικρινείς αγωνιστικούς χαιρετισμούς


         Ο Πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας
Παρχαρίδης Γεώργιος                            Αντωνιάδης Ιωάννης