(23-01-2014) Στον μεγάλο Έλληνα της αρχαιολογίας, αείμνηστο Βίκτωρα Σαρηγιαννίδη


Θεσσαλονίκη, 23-1-2014
Αρ.Πρ.:13

Στις 22-12-2013 έφυγε από κοντά μας ένας μεγάλος Έλληνας, ένας μεγάλος Πόντιος, ο Βίκτωρ Σαρηγιαννίδης. Έκτοτε το πανελλήνιο αλλά και όλη η ανθρωπότητα έγινε φτωχότερη.
Υπήρξε ένας ταπεινός, σεμνός επιστήμων και ερευνητής. Με το έργο του άνοιξε νέους δρόμους στη γνώση του παρελθόντος. Ανακάλυψε θαμμένους πολιτισμούς, βοήθησε την επιστημονική κοινότητα αλλά και όλους τους πολίτες αυτού του πλανήτη να γνωρίσουν την ιστορία του.
Ένας από τους μεγαλύτερους αρχαιολόγους, διδάκτωρ της ιστορίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών με πολλά βιβλία στο ενεργητικό του στα ρωσικά αλλά και στα αγγλικά, γερμανικά και όχι μόνο. Τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, έχει ανακηρυχθεί πρεσβευτής του Ελληνισμού και του απονεμήθηκε ο Χρυσός Σταυρός του τάγματος της τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας και μια σειρά από υψηλές διακρίσεις.
Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων εκφράζει τη λύπη της για το χαμό του μεγάλου ανδρός (ποντιακής καταγωγής) της αρχαιολογίας.
Το έργο του θα φωτίζει για πάντα την ανθρωπότητα. Θα θυμίζει για πάντα σε όλους εμάς τον κορυφαίο μεγάλο Έλληνα επιστήμονα και ερευνητή.


Για το Δ.Σ του ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.

    Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας
Παρχαρίδης Γεώργιος                  Αντωνιάδης Ιωάννης